IMG_0958 IMG_4158  IMG_9522 IMG_1059Invisible Studio was commissioned by the new school of architecture at the University of Reading to work alongside 40 1st year students and run a participatory design / make workshop to construct a pavilion for the end of year show.  The PreCursor project was built without mechanical fixings, or working at height, or any tools and the whole project was carried out in 5 days including the design and construction, and used ‘same section’ 15mm x 100mm unseasoned home grown larch throughout from the woodland that Invisible Studio manage alongside practice. The entire structure – a ‘dry laminated’ gridshell is bound together with cable ties, enabling the structure to be dismantled in 1 day by 2 people and the timber reused by the university for a similar project next year.
Categories Projects, Studio in the Woods Tags

Leave a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *


You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>